HOK-Elannon vaalit – tavoitteeni

Kotimaiset raaka-aineet, yritysyhteistyö ja työnantajana rohkea suunnannäyttäjä

Olen ehdolla osuuskauppa HOK-Elannon edustajistovaaleissa numerolla 535.

Tavoitteenani on paikallinen osuuskauppa, joka edistää ja kasvattaa kotimaisten raaka-aineiden käyttöä elintarvike-, ravintola- ja matkailun toimialoilla ja joka tekee entistä tiiviimpää yhteistyötä kaikenkokoisten paikallisten yritysten kanssa. Tavoitteenani on osuuskauppa, joka toimii työnantajana suunnannäyttäjänä muille huomioidessaan entistä paremmin erityisryhmät ja perheelliset työntekijät.

Vaaleissa voit äänestää postitse tai sähköisesti. Olet äänioikeutettu, jos sinulla on vihreä S-ryhmän bonuskortti ja olet vähintään 15-vuotias. HOK-Elannon vaalisivu: https://www.s-kanava.fi/web/hok-elanto/osuuskauppavaalit.

Lue alta tarkemmin tavoitteistani, joita haluan olla edistämässä:

Kotimaisuus

Tavoitteenani on osuuskauppa, joka kiinnittää entistä näkyvämmin huomiota kotimaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden hyödyntämiseen ravintoloissaan ja niiden saatavuuteen ja esillepanoon ruokakaupoissa. Ollaan ylpeitä suomalaisista puhtaista raaka-aineista ja elintarvikkeista. Kotimaisuus on strateginen valinta.

Kun puhutaan ruuasta, kotimaisuus voi olla ympäristöteko ja monesti se on myös terveellinen valinta. Kuluttajina ostamalla kotimaista ruokaa emme ulkoista ympäristövaikutuksia muihin maihin.

Useissa maissa tuotannossa käytetään paljon torjunta-aineita, jotka ovat meillä kiellettyjä vaarallisten ympäristövaikutusten tai esimerkiksi syöpäriskin vuoksi. Kotimaisia raaka-aineita kannattaa suosia myös siksi, että Suomessa tuotantoeläinten hyvinvointi ja hyvä terveystilanne mahdollistavat antibioottien vähäisen käytön. Torjunta-ainejäämät ovat merkittävästi alhaisemmat tuontiruokaan verrattuna. Myös lannoitteiden raskasmetallipitoisuus on Euroopan tiukimmin säädeltyjä Suomessa. Läheltä tulevat raaka-aineet ovat myös tuoreita.

Yritysohjelma

Tavoitteenani on osuuskauppa, joka tekee entistä tiivimpää yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa niiden yrityskoosta riippumatta. Tavoitteenani on, että HOK-Elanto Suomen suurimpana S-ryhmän osuuskauppana yli puolen miljoonan asiakasomistajan omistamana lanseeraa yritysohjelman. Yritysohjelman avulla tehdään läpinäkyväksi, millä tavoin ja millä volyymilla vuositasolla tehdään yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Yritysohjelmalle asetetaan määrälliset tavoitteet.

S-ryhmällä on jo olemassa huikea startup-yhteistyön muoto S-Lab. Tämän väylän kautta yritysten on helppoa kontaktoida ja päästä esittämään oma tuote- tai palveluidea oikealle henkilölle S-ryhmässä ja parhaassa tapauksessa se johtaa yhteistyöhön osuuskaupan kanssa. HOK-Elannolla on tärkeä rooli myös tämän väylän hyödyntämisessä parempien palvelujen rakentamiseksi asiakkailleen.

Erityisryhmät mukaanottava, perheystävällinen työpaikka

HOK-Elannon pitää olla työnantaja, joka huomioi entistä paremmin erityisryhmät ja on työpaikkana perheystävällinen.

Erityisryhmällä tarkoitan ennen kaikkea heitä, joiden on vaikeaa löytää sijaa työelämästä. Heitä ovat mm. kehitysvammaiset. Suomessa on kaikkiaan noin 30 000 työikäistä kehitysvammaista henkilöä. Kehitysvammaiset nuoret ja aikuiset osallistuvat työelämään monin tavoin, mutta vain noin 500-600 henkilöä tekee työsuhteista palkkatyötä (suoralainaus Kehitysvammaliiton sivuilta). HOK-Elannon tulee toimia tässä suunnannäyttäjän roolissa ja mahdollistaa palkkatöitä kehitysvammaisille työikäisille.

Mitä on perheystävällisyys työpaikalla? Se voi tarkoittaa hyvin monenlaisia asioita kuten esimerkiksi joustavuutta työvuorojen järjestelyssä. Haluan olla edistämässä sellaista työnantajakulttuuria, joka ottaa perheelliset työntekijät entistä paremmin huomioon. HOK-Elanto on merkittävä työllistäjä alueellaan ja se työllisti vuonna 2019 yhteensä yli 6000 työntekijää. Näistä suurimpia työllistäviä yksiköitä (työntekijöiden määrä) olivat Prismat, S-marketit ja Alepat.

***
Äänestä HOK-Elannon vaaleissa: https://www.s-kanava.fi/web/hok-elanto/osuuskauppavaalit.

***

Kuka olen?

Olen 34-vuotias entinen Salen kassa ja Prisman kahvilan työntekijä. Tällä hetkellä työskentelen myynti- ja markkinointipäällikkönä hyvinvointiteknologia-alan yrityksessä.

Haluan olla kehittämässä osuuskauppaa entistä paremmaksi ja reilummaksi. Kahden pienen lapsen äitinä arvostan myös mm sitä, että asiointi on sujuvaa niin livenä kuin sähköisesti. Haluan, että verkkokauppa ja kauppakassipalvelu toimivat hyvin (kotiinkuljetuspalvelun laajentaminen).

Vaaleissa voit äänestää postitse tai sähköisesti. Olet äänioikeutettu, jos sinulla on HOK-Elannon vihreä S-ryhmän bonuskortti ja olet vähintään 15-vuotias. Mikäli sinulla on rinnakkaiskortti, sinulla ei ole äänioikeutta.

Olen otettu, jos vinkkaat minusta myös ystävällesi tai lähipiirillesi!

Ota yhteyttä: noorajuvo(at)gmail.com

Noorasta sanottua

"Olen tehnyt Nooran kanssa työtä puolueen hyvinvointi- ja terveysryhmässä. Eduskunta tarvitsee vahvaa arvopohjaa, sekä hyvinvointialan, lapsiperheiden ja ikääntyneiden palvelujen tuntemusta."

Pekka Puska
kansanedustaja 2017-2019, professori

"Olen oppinut tuntemaan Nooran fiksuna vaikuttajana, joka perehtyy asioihin huolellisesti ja esittää mielipiteensä selkeästi. Nooralla on konkreettisia ehdotuksia lasten, perheiden ja ikäihmisten arjen parantamiseksi. On upeaa, että Noora on pienten lasten äitinä ehdolla eduskuntaan. Se on rohkaiseva esimerkki."

Liina Tiusanen
Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

"Noora oli eduskuntavaalikampanjassani viestintäkoordinaattorina vuonna 2015. Hän on aikaansaava ja tunnollinen. Noora on erinomainen ehdokas Helsingistä kansanedustajaksi. Noora tuntee hyvin sote-asiat ja on pitänyt esillä omaishoidon ja hoivapalvelujen kehittämistä."

Jari Leppä
maa- ja metsätalousministeri, kansanedustaja

"Noora on aikaansaava ja aktiivinen perheenäiti. Olen oppinut tuntemaan hänet älykkäänä ja uupumattomana yhteisten asioiden hoitajana. Voin lämpimästi suositella hänen valintaansa helsinkiläisten asioiden hoitajaksi."

Katri Kulmuni
kansanedustaja

"Olemme Nooran kanssa tehneet vuosia yhdessä töitä lauttasaarelaisten ja helsinkiläisten parhaaksi mm. puolustamalla lähipalveluita. Meille molemmille luonto- ja ympäristökysymykset ovat tärkeitä. Noora on aikaansaava politiikko. Kannatan hänen valintaansa Helsingin kaupunginvaltuustoon."

Sanna Lehtinen
tarkastuslautakunnan jäsen, entinen Helsingin Keskustan puheenjohtaja