Ehdolla seurakuntavaaleissa 2022 Lauttasaaressa

Ehdokasnumeroni Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon on 3 ja Lauttasaaren seurakuntaneuvostoon 12.

Olen asettunut ehdolle seurakuntavaaleissa, koska haluan vaikuttaa siihen, että seurakuntamme on jatkossakin avoimuuteen, toisten huomioon ottamiseen ja välittämiseen kannustava moderni yhteisö, jonka toiminta ja palvelut rikastuttavat laajalti lauttasaarelaisten elämää.

Suunnitellaan toimintaa uusissa kirkon tiloissa niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin meitä kaikkia. Haluan, että seurakuntamme tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja tukea lapsiperheille ja nuorille sekä kuuntelee tarkalla korvalla heidän toiveitaan.

Seurakunta saa olla myös kantaa ottava tärkeissä yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Haluan, että seurakuntamme edistää näkyvästi tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä tekee vaikuttamistyötä sen puolesta, että samaa sukupuolta olevat voidaan vihkiä ja siunata avioliittoon kirkossa. On tärkeää, että kirkko tunnistaa sukupuolten moninaisuuden ja huomioi sen toiminnassaan entistä paremmin. Kirkko kuuluu aidosti kaikille.

Voit tutustua ajatuksiini kirkon kehittämisestä seurakuntavaalien vaalikoneessa: www.seurakuntavaalit.fi

Kuka olen?

Olen 37-vuotias lauttasaarelainen yhteiskuntatieteiden maisteri. Työskentelen Keskustan Helsingin piirin toiminnanjohtajana. Perheeseeni kuuluu kaksi pientä poikaa ja puoliso. Arki ja vapaa-aika kuluvat pääosin Lauttasaaren leikkipuistoissa ja rannoilla. Toimin tällä hetkellä ensimmäistä kautta seurakuntaneuvoston jäsenenä ja Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston varajäsenenä.

Luottamustehtävät ovat olleet opettavaisia ja antoisia, ja koen että minulla on edelleen annettavaa näissä tehtävissä. Kuluvalla kaudella olemme saaneet vaikuttaa kirkon peruskorjauksen etenemiseen ja uusien tilojen käytön suunnitteluun. Esimerkkinä sähköisen tilavarauksen käyttöönotto ja kirkkokahvilan toiminnan kehittäminen (myös taloudelliset tavoitteet). Olemme vaikuttaneet lukuisiin rekrytointeihin ja päättäneet seurakunnan strategisista linjauksista.

Kauden aikana otimme käyttöön lapsivaikutusten arvioinnin seurakuntaneuvoston päätöksenteossa. Käytännössä se tarkoittaa, että silloin kuin päätösasiassa ajatellaan olevan vaikutusta lapsiin, niin arvio vaikutuksista on kirjattu päätöksen yhteyteen. Olen tästä uudesta toimintatavasta iloinen, sillä se tekee lapset kirkon toiminnassa entistä näkyvämmäksi.

Ennakkoäänestyspaikat Lauttasaaressa 8.-11.11.


Kirkkokahvila
(Lauttasaaren kirkon kirkkokahvila, Myllykallionrinne 1 B)
ti 8.11. klo. 09.00 – 18.00
ke 9.11. klo. 09.00 – 18.00
to 10.11. klo. 09.00 – 18.00
pe 11.11. klo. 09.00 – 18.00
la 12.11. klo. 09.00 – 18.00

Lauttasaaren kirjasto
(Pajalahdentie 10a)
ti 8.11. klo. 15.00 – 20.00

Lauttasaaren yhteiskoulu
(Isokaari 19)
ke 9.11. klo. 11.00 – 15.00

Suomen moottoriveneklubi SMK (Meripuistotie 1 a)
to 10.11. klo. 13.00 – 16.00

Kauppakeskus Lauttis (Lauttasaarentie 28)
pe 11.11. klo. 15.00 – 20.00
la 12.11. klo. 10.00 – 18.00

Heikkaantori (Itälahdenkatu 27)

pe 11.11. klo. 15.00 – 20.00
la 12.11. klo. 10.00 – 18.00

Lauttasaaren liikuntapuisto (Lahnalahdentie 4)
la 12.11. klo. 12.00 – 16.00

Noorasta sanottua

"Olen tehnyt Nooran kanssa työtä puolueen hyvinvointi- ja terveysryhmässä. Eduskunta tarvitsee vahvaa arvopohjaa, sekä hyvinvointialan, lapsiperheiden ja ikääntyneiden palvelujen tuntemusta."

Pekka Puska
kansanedustaja 2017-2019, professori

"Olen oppinut tuntemaan Nooran fiksuna vaikuttajana, joka perehtyy asioihin huolellisesti ja esittää mielipiteensä selkeästi. Nooralla on konkreettisia ehdotuksia lasten, perheiden ja ikäihmisten arjen parantamiseksi. On upeaa, että Noora on pienten lasten äitinä ehdolla eduskuntaan. Se on rohkaiseva esimerkki."

Liina Tiusanen
Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

"Noora oli eduskuntavaalikampanjassani viestintäkoordinaattorina vuonna 2015. Hän on aikaansaava ja tunnollinen. Noora on erinomainen ehdokas Helsingistä kansanedustajaksi. Noora tuntee hyvin sote-asiat ja on pitänyt esillä omaishoidon ja hoivapalvelujen kehittämistä."

Jari Leppä
maa- ja metsätalousministeri, kansanedustaja

"Noora on aikaansaava ja aktiivinen perheenäiti. Olen oppinut tuntemaan hänet älykkäänä ja uupumattomana yhteisten asioiden hoitajana. Voin lämpimästi suositella hänen valintaansa helsinkiläisten asioiden hoitajaksi."

Katri Kulmuni
kansanedustaja

"Olemme Nooran kanssa tehneet vuosia yhdessä töitä lauttasaarelaisten ja helsinkiläisten parhaaksi mm. puolustamalla lähipalveluita. Meille molemmille luonto- ja ympäristökysymykset ovat tärkeitä. Noora on aikaansaava politiikko. Kannatan hänen valintaansa Helsingin kaupunginvaltuustoon."

Sanna Lehtinen
tarkastuslautakunnan jäsen, entinen Helsingin Keskustan puheenjohtaja