Ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon

Olen Noora Juvonen, 35-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja kahden pienen lapsen äiti Lauttasaaresta Helsingistä. Olen ehdolla kesän kuntavaaleissa keskustan listalta. Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 13.6.

 

Minulle on tärkeää lasten, perheiden ja ikäihmisten hyvinvointi – hyvä elämä. Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon näiden asioiden edistämiseksi.

Huolehditaan, että lapset ja perheet voivat hyvin. Kitketään koulukiusaamista ja -väkivaltaa lisäämällä koulun, poliisin ja järjestöjen välistä yhteistyötä sekä järjestämällä osana opetusta ja varhaiskasvatusta lapsille sovinto-koulutusta. Tuetaan perheitä entistä vahvemmin kaupungin oman neuvolajärjestelmän kautta.

Tuetaan perheitä palauttamalla kotihoihoidon Helsinki-lisä 2-vuotiaan lapsen perheille. Helsinki-lisää päätettiin leikata kokoomuksen, vihreiden ja sdp:n toimesta viime vuoden lopulla. Helsingin talous on vahvalla pohjalla. Ei ole syytä leikata perheille myönnettävästä etuudesta silloin, kun avun tarve on suurin.

Huolehditaan ikäihmisten hyvinvoinnista turvaamalla heille riittävät sote-palvelut lähellä, omassa kaupunginosassa. Tuetaan aktiivista arkea järjestämällä riittävästi kunnallista päivä- ja viriketoimintaa, johon on helppoa osallistua.

Työskentelen tällä hetkellä Helsingin Keskustan toiminnanjohtajana helsinkiläisten eteen ja keskustalaisen kaupunkipolitiikan puolesta. Tätä ennen työskentelin  palvelukehitykseen ja elinkeinojen kehittämiseen liittyvissä työtehtävissä ja yliopistolla. Työni on aina tavalla tai toisella liittynyt vanhuspalveluiden ja palvelujärjestelmän kehittämiseen sekä yrittäjyyden edistämiseen.

Työkokemukseni antaa minulle tarvittavia taitoja vaikuttaa meille kaikille yhteisiin asioihin Helsingin kaupunginvaltuustossa. Koettu elämä onnistumisten ja vastoinkäymisten kautta on antanut  perspektiiviä ymmärtää erilaisia näkökulmia sekä kykyä tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa.

Koen kiitollisuutta, että minut on nimetty yhdeksi kymmenistä Helsingin Keskustan kuntavaaliehdokkaista. Elän hyvin tavallista arkea perheeni kanssa yhteen sovittaen työn ja vapaa-ajan.

Olen jo pitkään ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Muistan, että kirjoitin yo-kirjoituksissa äidinkielen esseen Matti Vanhasesta pääministerinä. Kipinä keskustan toimintaan syttyi yliopisto-opintojen loppuvaiheessa. Yli 10 vuotta myöhemmin olen ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa.

Kuntavaalit ovat erinomainen esimerkki siitä, mitä on lähidemokratia. Se on lain suoma mahdollisuus vaikuttaa oman elämänpiirin asioihin olemalla ehdolla ja äänestämällä.

Keskustalla on jo yli 5000 kuntavaaliehdokasta ympäri Suomen, mutta mukaan mahtuu vielä. Mikäli koet samoin kuin minä: poltetta vaikuttaa yhteisten asioiden puolesta ja kaupunkiyhteisön eteen,  tule mukaan!

Helsingissä on monella tapaa hyvä elää, asua ja tehdä töitä. Moni asia voisi kuitenkin olla paremmin. Moni lapsi, perhe ja ikäihminen tarvitsevat Helsingin kaupunkia entistä enemmän korona-ajassa ja sen jälkeen. Siksi olen ehdolla kesän kuntavaaleissa.

Ehdolla kaupunginvaltuuston lasten, perheiden ja ikäihmisten paremman arjen puolesta.

– Noora Juvonen, kuntavaaliehdokas

(kirjoitusta on muokattu 17.4.2021 vaalipäivän osalta)

Noorasta sanottua

"Olen tehnyt Nooran kanssa työtä puolueen hyvinvointi- ja terveysryhmässä. Eduskunta tarvitsee vahvaa arvopohjaa, sekä hyvinvointialan, lapsiperheiden ja ikääntyneiden palvelujen tuntemusta."

Pekka Puska
kansanedustaja 2017-2019, professori

"Olen oppinut tuntemaan Nooran fiksuna vaikuttajana, joka perehtyy asioihin huolellisesti ja esittää mielipiteensä selkeästi. Nooralla on konkreettisia ehdotuksia lasten, perheiden ja ikäihmisten arjen parantamiseksi. On upeaa, että Noora on pienten lasten äitinä ehdolla eduskuntaan. Se on rohkaiseva esimerkki."

Liina Tiusanen
Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

"Noora oli eduskuntavaalikampanjassani viestintäkoordinaattorina vuonna 2015. Hän on aikaansaava ja tunnollinen. Noora on erinomainen ehdokas Helsingistä kansanedustajaksi. Noora tuntee hyvin sote-asiat ja on pitänyt esillä omaishoidon ja hoivapalvelujen kehittämistä."

Jari Leppä
maa- ja metsätalousministeri, kansanedustaja

"Noora on aikaansaava ja aktiivinen perheenäiti. Olen oppinut tuntemaan hänet älykkäänä ja uupumattomana yhteisten asioiden hoitajana. Voin lämpimästi suositella hänen valintaansa helsinkiläisten asioiden hoitajaksi."

Katri Kulmuni
kansanedustaja

"Olemme Nooran kanssa tehneet vuosia yhdessä töitä lauttasaarelaisten ja helsinkiläisten parhaaksi mm. puolustamalla lähipalveluita. Meille molemmille luonto- ja ympäristökysymykset ovat tärkeitä. Noora on aikaansaava politiikko. Kannatan hänen valintaansa Helsingin kaupunginvaltuustoon."

Sanna Lehtinen
tarkastuslautakunnan jäsen, entinen Helsingin Keskustan puheenjohtaja